Sunday, October 10, 2010

Kenangan Terindah.....Program Jalinan Mesra Jiran Sekampung



x tau nak taip ape...biasa la...baru nak berjinak tulis blog mcm tu ler...heheh...by the way saja nak taip jadual perjalanan time nak p join program politik...hehehe...baru nak blajar pasal politik...turun pun sebagai pemerhati...


JADUAL PERJALANAN YG X AKAN DILUPAI...


0300 - Memulakan perjalanan dari Kota Kinabalu ke Beluran,Sandakan bersama AJK Barisan Nasional Beluran (En. Zainuddin Hj. Saipuddin) 


0415 - Tiba di Nabalu Park....perjalanan terhenti apabila byk kereta terkandas kerana berlakunya kejadian tanah runtuh di jalan Nabalu.Tetapi mmg btl org kata,klo niat kita dah baik,perjalanan pasti akan sentiasa diberkati Allah SWT...kami bernasib baik kerana dibantu oleh penduduk setempat apabila memberi tahu kami tentang jln pintas melalui kg (walaupun jalan tanah liat,kami redah ja...keta 4WD la katakan)


0900 - Tiba di Beluran.Bersarapan bersama wakil-wakil UMNO & Rela Beluran di Restoran Nasi kuning yg terkenal di Beluran kepunyaan Cikgu Kurus..


1000 - Bertolak ke Kg Pulau Keniogan melalui jalan laut dan dijangka akan tiba pada jam 1100.


1115 - Tiba di Kg Pulau Keniogan dan disambut mesra oleh penduduk kg dan Ybhg Datuk Hj Madlis Hj Aziz selaku ketua kg...Jamuan ringan bersama Datuk Hj Madlis...


1145 - Ketibaan rombongan daripada Kg Terusan Sugut (Kg halaman aku bai nie...heheheh)


1200 - Bersolat Jumaat bersama penduduk kg...


1310 - Jamuan tengah hari sebelum berentap petang nanti....hehehehe


1400 - Perlawanan Badminton Lelaki (Kg Pulau Keniogan VS Kg Terusan Sugut)


1500 - Perlawanan Bola Tampar Lelaki (Kg Pulau Keniogan VS Kg Terusan Sugut)....Kg Terusan Sugut Menang walaupun ditentang hebat oleh Tuan Rumah....Tahniah...


1615 - Perlawanan Bola Sepak Lelaki (Kg Pulau Keniogan VS Kg Terusan Sugut)....perlawanan berakhir seri....heheheh .....time nie dayang2 Kg Terusan Sugut baru tiba ke Kg Pulau Keniogan....hehehe...besa la ppuan...lambat nak bersiap..terpaksa sukan diorg ditunda...


1800 - Berhenti rehat utk Acara persendirian (Mandi,Solat & Makan)


2030 - Acara Dewan Bermula....nie yg ditunggu2 nie..heheheh....besa la...byk acara2 best nie...poco2nya...nanyi2..  silap mata & lain2...mlm nie aku x duduk dlm dewan...kat blakang stage jer....


0000 - Acara selesai & Minum Malam bersama Ybhg Datuk....


0100 - mata dah flet nie...terpaksa la aku meminta diri tuk p tido...heheheh...kat dewan masih lagi berkaraoke..x ku peduli sebising mana bunyinya....melayan mata terus....heheheh


0530 - Bangun tido n Solat...nak mandi tp sejuk sangat...pas solat terus Flet balik...heheheh


0630 - Bgn tuk mandi & bersiap tuk majlis seterusnya...heheheh...


0730 - Bersarapan bersama Wakil rombongan & Ybhg Datuk


0900 - Lawatan Amal ke rumah penduduk kg yg  kurang bernasib baik bersama Wakil rombongan & Ybhg Datuk (byk btl masalah2 yg jarang2 dijumpai di kg2 lain....tetapi kg nie mmg unik kerana terdapat seorg warga tua yg amat pakar dalam soal berjawab pantun...heheheh...kalah kami lawan ghan mck nie)


1000 - Sesi bergambar dgn wakil2 yg terlibat (heheheh...part bergambar nie la yg aku byk lari2...ramai ppuan memangil bergmbar sama2 nie...SEGAN LA AI...hehehe)


1100 - Bertolak balik ke Beluran...time nie semua muka sedih ja nie...besa la...program nie telah mengikat hati kami semua...heheheh...


1200 - Tiba di Beluran.....sesi makan2 sebelum masing2 membawa diri ke umah masing2....


1245 - Bertolak ke Kota Kinabalu bersama AJK Barisan Nasional Beluran (En. Zainuddin Hj. Saipuddin) 


1615 - Berhenti di Telupid (beli makanan ringan n solat)


1800 - Berhenti di Ranau (menghilangkan rasa penat n mengantuk...sambil2 tu solat)...sejuk sgt airnya...mengigil mengambil wudhu...heheheh...hujan2 lagi....


2000 - Tiba di Kota Kinabalu.....(sampai2 ja terus mandi & Tido...letih sgt tetapi best)


Program nie merupakan Program UMNO-BN Beluran......Sgt2 best programnya...dapat menyelami masalah penduduk yg kurang bernasib baik



Tuesday, October 5, 2010

Tarikh Penting !!!!!!!

Bulan ni byk tarikh2 yg perlu aku ingat.....besa la tu kan...dlm kehidupan seharian nie mmg byk ujian2 daripada Allah yg perlu kita lalui....tu la yg dinamakan Qada N Qadar.....Tarikh2 ni amat2 penting bagi aku agar aku dapat memajukan lagi diri ini....Insyaallah.....
  • 6 Okt (Wed) - ISO Internal Audit 2011 
  • 7 Okt (Thur) - ISO Internal Audit 2011 
  • 11 Okt(Mon) - Management Review Meeting
  • 20 Okt(Wed) - ISO 9001 Independent European Certificate Audit

Ya Allah Ya Tuhanku,lapangkan la dada & fikiranku agar aku dapat menempuhi ujian2 kecilmu ini ya Allah....
Ya Allah Ya Tuhanku,aku telah bernazar kepadamu Ya Allah dan akan aku laksanakan jika aku dapat menempuhi ujian2 mu ini Ya Allah......Amin...Ya Robbal Alamin